Владa Р.Србије обележила 100 дана рада у Лебану

0

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и чланови Владе обележили су 100 дана рада у Дому културе „Радан“ у Лебану, а свако од министара претходно је обишао институције и пројекте на југу Србије.

„Данас смо у Лебану, јер морамо да будемо више са грађанима на терену, када радимо заједно као Влада ствари мењамо много брже, пример је Овчарско – кабларска клисура, сада ћемо тај модел применити у Јабланичком и Топличко округу“ истакла је у свом говору председница Владе РС Ана Брнабић.

Прво тромесечје, по речима Брнабићеве, обележила је постигнута стабилност и даљи раст плата у јавном сектору. То је од круцијалног значаја за даљи раст и развој Србије као и сам животни стандард и инвестиције.

Председница Владе је подсетила на тежак децембар иза нас, са нападима на Србе са КиМ, провокацијама од стране Приштине и учесталим инцидентима. Било је речи и о формирању заједнице српских општина као „услов свих услова“ из Бриселског споразума.

Србија је направила велике кораке на путу ка ЕУ, крећемо са јединственим ID бројем за становнике Србије, Северне Македоније и Албаније и идемо ка Иницијативи Отворени Балкан.

На крају још једном се осврнула на капиталне пројекте за Јабланички крај, оживљавање туризма, завршетак радова на путу преко Радан планине, стављању Царичиног Града под заштитом УНЕСКА и све оно што ће привући туристе, али и задржати локално становништво.

Брнабић је пре обележавања 100 дана Владе Р. С. са председником општине Лебане и његовим сарадницима обишла радове на ограђивању археолошког налазишта Царичин град.

ПОДЕЛИТЕ.