Вече Рома у Лебану

0

На препуном платоу испред Дома културе „Радан“ вечерас је у оквиру лебанског култруног лета одржано такмичење за Прву трубу Лебана.

Пре почетка званичног дела програма учесници су уз свирку, песму и игру продефиловали главном улицом у Лебану.

Званични део програма је отворен је Ромским играма из нашег краја. Ову тачку извела је фолклорна група удруженај „Авутнипе будућност“ из Лебана. Ова група постоји од марта 2011. а основао ју је Бојан Јумеровић са члановима удружења а све са циљем очувања ромске традиције.

У такмичарском делу програма наступила су два трубачка оркестра из Лебана, оркестар Аризона Дреам Милоша Цветковића и оркестар Стивена Дурмишевића.

Оркестар Аризона дреам постоји већ 27 година, пре Милоша оркестар је водио његов отац. Сада оркестар има 12 чланова, по речима Милоша свирају по целој Србији, али и по иностранству.

Други оркестар који се вечерас такмичио је оркестар Стивена Дурмишевића из Лебана. Овај оркестар постоји већ 14 година и броји 11 чалнаова. Учесници су бројиних такмичења по Србији.

Оркестри су извели по 4 музичке нумере, а жири у саставу Томислав Јовић уметнички руководилац КУД „Јабланичко коло“ и Марко Тодоровић директор Дома културе „Радан“ су одлучивали о најбољем трубачу. За прву трубу Лебана проглашен је трубач Стивен Дурмишевић, а за најбољи оркестар проглашене је оркестар Аризона Дреам из Лебана.

У ревијалном делу програма настуступио је оркестар Елвиса Бајрамовића из Бојника.

 

Извор: ИнфоЦентарЈуг 

http://infocentarjug.rs

 

ПОДЕЛИТЕ.