У најави братимљење две општине

0

Председник општине Горан Јањић примио је данас у свом кабинету жупана Добровника (Словенија) Марјана Кардинара.

Циљ посете је био потписивање споразума о даљој сарадњи између општине Лебане и општине Добровник из Словеније, а у најави је и братимљење ове две општине.

janjic-kardinar

Потписивању споразума , данас су присуствовали и председник Регионалне привредне коморе Лесковац Горан Јовић, директорка Туристичке организације Лебане Андриана Јовић Богдановић и директор основне школе „Вук Караџић“ Драган Јовић, као и помоћници председника општине Лебане.

Председник Регионалне привредне коморе Лесковац , Горан Јањић препознао је квалитет пројекта ове општине у Словенији, и предложио челницима општине Лебане да заједно са општином Добровник аплицирају на неким пројектима како би се допринело развоју општине Лебане.

janjic-kardinar-ostali

„Највећи бенефит ове општине је запошљавање. Наш план је , пре свега, да се створе бољи услови за живот у овој општини. Најпре треба да се реши проблем водоснабдевања, да се стави акценат и на развој пољопривреде и привреде и да се туризам доведе на један већи ниво. Зато смо ми заинтересовани за сарадњу, али да чујемо и искуство других општина којим можемо да се руководимо“, одлучан је председник Јањић.

Директорка Туристичке организације Лебане Андриана Јовић Богдановић , указала је на туристички потенцијал општине Лебане који није довољно искоришћен и дала предлог да треба доста да се ради на том пољу.

Директор основне школе „Вук Караџић“ Драган Јовић надовезао се на то, да сличан проблем имају и пољопривредници.

dragan-jovic

„Поред тога што се у доњем подручју општине људи баве производњом раних повртарских производа, и то одлично успева, проблем је што немамо пољопривредне задруге“, каже Драган Јовић.

Жупан Добровника Марјан Кардинар, руковођен својим искуством, иначе како је рекао, ово му је пети мандат, поручио је данас присутнима да је најбоље да се крене од развоја привреде, и да ће одатле моћи даље да се ради и гради.

Жупник је најавио још једну посету Лебану када ће се ове општине и братимити.

 

ПОДЕЛИТЕ.