У ЛЕБАНУ ПРВИ ПУТ ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

0

У Лебану први пут одржана Јавна расправа о Нацрту буџета за наредну годину.

У сали Скупштине општине Лебане одржана је Јавна расправа о Нацрту буџета за 2019. годину. Јавној расправи присуствовали су директори локалних и републичких установа, функционери, службеници града, представници удружења грађања, медија и заинтересовани грађани општине Лебане.

„На данашњој Јавној расправи о Нацрту буџета за 2019. годину учешће је узело велики број корисника, директних и индиректних, велики број грађана као и појединаца. Буџет за наредну годину је прављен реално, он износи близу 800 милиона динара и надамо се да ће у том износу бити спроведен. Што се тиче директних и индиректних корисника, они су схватили суштину, и сви планови као и буџет морају бити реално предвидиви и оствариви. Наш планирани буџет за наредну годину са једне стране је доста рестриктиван а са друге и развојни. Предвидели смо мало веће инвестиције у наредној години, по препоруци министарства. Неке позиције су по први пут испоштоване као и ова Јавна расправа о Нацрту буџета, што до сада у Лебану никада није урађено. Било је доста и примедби и сугестија које ћемо ми прихватити и уважити уколико са одређених позиција то можемо да предвидимо. Већ за уторак имамо заказано Општинско веће на којем ће бити расправе око поменутих предлога, након тога о предлозима ће одборници расправљати за Скупштинском говорницом 20. децембра“ – казао је Бобан Пејић, заменик председника општине Лебане који је на данашњој Јавној расправи образложио предлоге у присуству начелника Општинске управе Тање Богдановић и руководиоца финансија Жаклине Здравковић.

„Грађани општине Лебане који су данас били присутни на Јавној расправи највише су заинтересовани за инвестиције у њиховим срединама, било је ту предлога и по питању демографске позиције, што смо ми већ и имали у плану за наредну годину, и дали сигнал да такав предлог можемо да прихватимо. У Нацрту буџета за наредну годину већа новчана средства планирана су за удружења и медије. На један виши ниво, за наредну годину, планиране су инвестиције, предвидели смо ПДВ који ће доћи са виших нивоа власти због инвестиција а по препоруци надлежног Министарства и Канцеларије за јавна улагања, јер су планиране инвестиције за наредну годину само по основи образовања преко 200 милиона динара“ – казао је Пејић.

Заменик председника општине Лебане Бобан Пејић каже да су скоро сви планови за текућу годину реализовани.

„Генерално смо задовољи, јер смо ниво инвестиција планираних за ову годину остварили. Један мањи део није спроведен а разлог је била техничка документација, на пример према Канцеларији за јавна улагања а која ће већ почетком наредне године бити на програму усвајања код Канцеларије. За 2019. годину је планиран базен у Лебану. Када кажемо базен, то значи да су планирани радови у првој фази. Планом детаљне регулације предвидели смо 11 хектара Спортском центру Јаруге, предвиђен је базен и већи део садржаја али ће у првој фази само базен бити готов. Напоменуо бих и да на следећој Скупштини треба доћи до усвајања плана детаљне регулације по питању индустријске зоне испод кланице, где имамо спремног инвеститора који је заинтересован за тај део града по питању нове фабрике у Лебану. Пре свега, у овој години сам јако задовољан јер смо морали да донесемо планска документа, да припремимо услове за наредну годину како би 2019.-ту дочекали онако како смо планирали и како би те планове у наредној години реализовали“ – рекао је Пејић.

 

Извор : Инфоцентарјуга

 

ПОДЕЛИТЕ.