Солидарност и човекољубље за Савиндан

0

У духу свестосавске традиције Гимназија из Лебана је прошле школске године, на Дан Светог Саве, успешно реализовала акцију прикупљања понуда и поклона који су били намењени старим и немоћним лицима са територије Општине Лебане.

У сарадњи са наставницима и родитељима, ученици четврте године поделили су поклон-пакете корисницима услуга Центра за социјални рад у Лебану, показавши солидарност и човекољубље које је темељ светосавске традиције. Гимназијалци са својим професорима и ове године организују акцију прикупљања помоћи.

С обзиром да је дух саборности неопходан за реализацију ма које хумане акције, и да је племенити гест гимназијалаца суштински утемељен у учењу Светога Саве, позивамо све ученике, родитеље и мештане Лебана да и ове године, у што већем броју, својим делом следе пут Светог Саве, једног од најзначајнијих просветитеља у Србији.  Ученици Гимназије у Лебану ће и ове године организовати Светосавско даривање и уз помоћ родитеља и наставника прикупити дарове намењене социјално угроженим становницима Лебана.

Како наводе у овој школи, позивају се сви људи добре воље да помогну онолико колико су у могућности, јер ваше мало некоме значи много.

Ове године гимназијалци организују, у склопу акције, и прикупљање помоћи у виду књига за Прву крагујевачку гимназију.

Наиме, имајући у виду чињеницу да су ове године изгореле просторије Прве крагујевачке гимназије, једне од најстаријих образовних институција у Републици Србији, и дугогодишњег доброг домаћина и пријатеља гимназијалаца у Лебану, позивамо све мештане Лебана, људе добре воље, друштвено одговорне институције општине Лебане, да на дан одржавања Светосавског даривања, 27. јануара 2018., од 9.00 до 15.00 сати, даровима у виду књига покажу солидарност и помогну опремању библиотеке Прве крагујевачке гимназије.

Ђачки парламент Гимназије у Лебану ће прикупити књиге и поклонити их својим вршњацима из Прве крагујевачке гимназије. Покажимо да следимо просветитељске путеве Светог Саве и придружимо се акцији Књигама за Прву, поручују из Гимназије.

ПОДЕЛИТЕ.