Шеф делегације ЕУ у Србији посетио Лебане

0

– 180.000 евра донација за „Сунце“ –

Шеф одељења за сарадњу делегације Европске уније у Србији Никола Бартолини данас је посетио општину Лебане. Приликом посете обишао је Царичин град и заједно са председником општине Лебане Иваном Богдановићем одељење за дијализу при Дому здравља у који је ЕУ уложила 30.000 евра и Дневни боравак за децу са сметњама у развоју „Сунце“.

Председник општине Лебане се захвалио на посети и подсетио да је ЕУ до сада у Лебану уложила преко милион евра и то у областима здравства, привреде, социјалне заштите, водоснабдевање као и за Царичин град.

„Поред досадашњих донација ЕУ ускоро ће почети и реновирање и адаптација Дневног боравка „Сунце“ у који ће ЕУ уложити 180.000 евра за реконструкцију објекта и комплетно унутрашње опремање“.

Шеф делегације ЕУ у Србији Никола Бартолини није крио задовољство приликом посете Лебану и том приликом је рекао „ Веома сам задовољан што сам схватио да људи из Европске уније и из Србије имају исте вредности и што улажемо време, напоре и средства у дневне боравке за људе са различитим потребама и што им можемо помоћи. Видео сам и како се користе уређаји у Дому здравља које смо ми финансирали, користе се у пуној мери и да људиимају користи од тога“.

Бартолини је поручио и да општина Лебане може да спрема још пројеката нарочито из области социјалне инклузије, области заштите животне средине, као и из локалног економског развоја и да ће они дати подршку обезбеђењем новчаних средстава.

Председник Богдановић се захвалио што је ЕУ општину Лебане узела у обзир приликом давања средстава и што виде потенцијал.

ПОДЕЛИТЕ.