Савиндан у лебанским школама

0

 

У свим лебанским школама, данас је сечењем славског колача и пригодним програмом обележена школска слава Светог Саве.

vuk 3436

 У Основној школи „Вук Караџић“,  у присуству  ученика и родитеља, пригодни програм је почео у 10 сати, извођењем химне Светом Сави од стране школског хора.

vuk 3437

Потом је јереј Хаџи Трајко, старешина лебанске цркве, пресекао славски колач. Домаћин славе, Миле Ивановић са породицом је славски колач предао др. Горану Михајловићу, који ће бити домаћин славе, следеће године.

vuk 3441

Пригодну беседу, поводом Савиндана, одржао је јереј Хаџи Трајко, говорећи о животу  Светог Саве и значају његовог дела.

Директор школе, Драган Јовић је честитао славу свим ученицима родитењима и упошљеницима школе уз поруку да сваког 27. јануара живимо у духу светосавља пуни достојанства, поноса и духа.

vuk 3450

Након тога, настављен је пригодан програм.

Гимназија „Лебане“ и Средња техничка школа „Вожд Карађорђе“, који наставу изводе у објекту гимназије, су заједничким снагама својих ученика и професора обеју школа приредиле пригодан програм поводм школске славе. Њихов програм је изведен у холу гимназије, а почео је у 9сати и 30 минута. 

IMG 3465

Заједнички обред сечења славских  колача, обављен је у професорској зборници, у присуству професра Гимназије и Техничке школе са почетком у 10 сати и 30 минута. 

Славске колаче је пресекао јереј Филип.

gim 3472

Домаћин школске славе Гимназије ове године је био др.Горан Јањић,  који је славски колач предао Срђану Перићу, који ће бити домаћин следеће године. 

Домаћица школске славе Средње техничке школе је била професорка Сузана Ранчић, која је колач предала професору Марку Тодоровићу, који ће бити домаћин славе следеће године.

IMG 3497

Директор гимназије, Саша Стевановић је рекао да је поводом Савиндана колектив наградио професоре Радована Васића и Петра Ивановића, ученике гимназије Анастасију Ђорђевић и Душана Стевановића, као и све помоћне раднике гимназије.

Директор техничке школе Срђан Миленковић, је рекао да су поводом Савиндана новчано награђени сви помоћни радници техничке школе.

gim 3493

Др. Горан Јањић, председник општине Лебане, је обраћајући се гостима, као домаћин славе изразио велико задовољство због сузбијања ривалства између Гимназије и Техничке школе, те стварања опште атмосфере заједништва и сарадње двеју школа које деле објекат у процесу извођења наставе, са жељом да теко наставе. Такође, осврнуо се и похвалио најновије радове на промени столарије и реконструкцији грејања. Др. Јањић је поводом Савиндана, Гимназији поклонио уље на платну  великог формата са ликом Николе Тесле.

 

У Основној школи „Радован Ковачевић – Максим“, пригодни програм и обред сечења славског колача поводом Савиндана у присуству великог броја ученика родитеља и наставника , обављени су у 12 сати.

IMG 3505

Програм је почео извођењем Химне Светом Сави.

Славски колач је пресекао јереј Хаџи Трајко, а чинодејствовао је и јереј Филип.

IMG 3514

Домаћин школске славе Срђан Станковић је славско колач предао Љубиши Богдановићу који ће бити домаћин следеће године.

Гостима славе се обратио јереј Хаци Трајко који је говорио о Светом  Сави, лику и делу и значају светосавља за опстанак српског националног бића.

Домаћин славе Срђан Стаменковић је  честитао Савиндан и захвалио свим гостима на присуству.

IMG 3526

Директор школе, Драган Величковић је у свом обраћању  гостима славе пожелео да се понови прошла година што се тиче успеха ученика ове школе, нагласивши да су имали осам представника на републичким такмичењима од којих су четворо били међу првих десет по постигнутим резултатима.

Савиндан је пригодним програмом и сечењем славског колача обележен и у предшколској установи, Дечији вртић „Дечија радост“ са почетком од 11 сати.

 

 

 

ПОДЕЛИТЕ.