Реконструкција установе културе

0

На објекту Дома културе – Библиотеке Бранко Радичевић у Лебану у току су радови реконструкције објекта. Наиме на конкурсу под називом Градови у фокусу 2023, општина Лебане је почетком године прошла са својим пројектима и то за санацију крова на Библиотеци, адаптацију изложбеног и формирање новог галеријског простора у Дому културе, као и финансирање у области позоришне уметности.

Конкурсом Министарства културе „Градови у фокусу 2023” пружа се прилика јединицама локалних самоуправа да у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима у области културе, као и појединцима и другим субјектима у култури, унапреде своје капацитете и културну понуду.

Изабране локалне самоуправе понеће титулу – Град у фокусу, која ће им омогућити да буду препознате као релевантни национални центри развоја културе и на тај начин постану видљивије на културној мапи Републике Србије и Европе.

Циљ овог конкурса је подстицање локалног развоја кроз подршку годишњим програмима културних активности које се реализују на територији града или општине које буду одабране на конкурсу.

ПОДЕЛИТЕ.