Расим Љајић и Зоран Илић разговарали са турским инвеститором

0

Председник општине Лебане Зоран Илић, Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, налазе се у Турској на позив власника компаније „Омро“ која је заинтересована за отварање погона у Лебану.

Ово је само наставак активности којије покренут после најаве председника Владе Републике Србије Александра Вучића да ће у Лебану доћи један велики инвеститор.

Општина Лебане је уз подршку Владе Србије откупила устројство некадашњег гиганта ДС Експртекс која се налази у стечају. Неколико инвеститора, пре свега из Турске, је боравило у Лебану, а посебно интересовање изразили су представници компаније Омро која се бави производњом предива.

Министар Расим Љајић и председник општине Лебане Зоран Илић посетили су данас један од савремених погона ове компаније и разговарали са њеним челницима.

Како је пред полазак за Истанбул изјавио Зоран Илић „Ово је значајан корак за оне који знају како се отварају нове фабрике и како се привлаче инвеститори из иностранства“.

Ископао је пут до коначних решења и договора, али је и лицно ангажовање потпредседника Владе и министра Расима Љајића потврда озбиљности са којом је Влада Србије приступила решавању најважнијег проблема за становнике општине Лебане.

Срђан Стаменковић

ПОДЕЛИТЕ.