Радови на завршетку Центра за дијализу

0

Радови на завршетку Центра за дијализу при Дому здравља полако се приводе крају. Овај Центар који је од изузетног значаја за пацијенате не само из ове општине, већ и суседних Медвеђе и Бојника који болују од болести бубрега, биће завршен најкасније до 25. маја ове године.

„Ми волимо да подржимо овакве пројекте. Задовољни смо овим што видимо и сигурно ћемо доћи још једном пре самог завршетка ових радова. Прогрес се завршава до краја ове године тако да ће донатори вероватно наставити да подржавају ове општине а нови програм ће бити највише усмерен на подршку малим и средњим предузећима и економском сектору, тако да бих волео да охрабрим и општину Лебане да размишља у том правцу“ – казао је Грем Тиндал, менаџер развојног програма Европског Прогреса прилико обиласка радова Центра за дијализу у Лебану.

Дом здравља је уз подршку Европске уније и Владе Швајцарске добио и део медицинске опреме за будући Центар за дијализу која укључује дефибрилатор, Електрокардиограф (ЕКГ апарат), монитор за пацијенте, осам лежајева и један суви стерилизатор, који ће допринети да Центар ради у пуном капацитету, док ће два лекара и осам медицинских сестара проћи потребне обуке.

„Менаџер развојног програма Европског Прогреса и његов тим обишли су данас радове који се изводе у Центру за дијализу и што је најбитније јако су задовољни јер радови иду по плану. Рок за завршетак ових радова је 25. мај а већ почетком јуна месеца први пацијенти неће више морати да путују ван територије општине Лебане, као и пацијенти са територије општине Бојник и Медвеђа, што је укупно око 20 пацијената. На годишњем нивоу уштеда новца је у вредности два санитетска возила и велика предност да пацијентима приближимо саму услугу дијализе“ – казао је Иван Богдановић, заменик председника општине Лебане за Инфо центар југа.

Извођач радова је лебанска грађевинска фирма „Инвест Продукт” која је изабрана у поступку јавне набавке који је расписала општина Лебане.

ПОДЕЛИТЕ.