Први шлепери из Лебантекса отишли пут Турске

0

Три шлепера, са око 23 тоне предива односно вунице која је произведена у фабрици Лебантекс, отишла су данас пут Турске. Како сазнаје Инфо центар југа ово је прва већа испорука вунице од отварања фабрике у Лебану.

По речима Бесима Минкаре, директора Лебантекса прве испоруке са мањом количином вунице извезене су недавно у Бугарску и Албанију, а ова испорука данас је највећа од отварања фабрике.

„Данас у Турску испоручујемо око 23 тоне вунице, а следећа испорука нас очекује већ у понедељак, када ће два шлепера отићи пут Турске са око 15 тона предива, а надаље планирамо да сваке недеље испоручујемо по два шлепера предива“ изјавио је за Инфо центар југа Бесим Минкара, директор Лебантекса и представник Турске компаније Ормо у чијем је саставу и погон у Лебану, иначе први ван Турске.  Минкара наводи да имају и једну поруџбину за Русију која ће највероватније бити испоручена следеће недеље.

Погон у Лебану производи дневно око 3 тоне високо квалитетне вунице што на месечном нивоу износи око 60 тона. Вуница се производи у најразличитијим бојама, а од ове вунице израђују се плететнине врхунског квалитета.

У Лебантексу тренунтно је упошљено око 130 радника, а диркетор Бесим Минкара не крије задовољство.

„Нисам очекивао оволики успех за само два месеца рада фабрике, али морам да кажем да смо веома задовљни досадашњим резултатима, а надамо се још већем успеху у будућности“наводи Бесим Минкара. По његовим речима нових стотинак радника биће запослено у току 2018. године.

Ормо група је највећи извозник вунице у свету, а фабрика Лебантекс је прва коју је ова компанија отворила ван Турске.

ПОДЕЛИТЕ.