Првацима “Пажљивкова правила у саобраћају”

0

Извор: инфо центар Југа

Представници локалне самоуправе уручили су данас бесплатне илустроване књиге “Пажљивкова правила у саобраћају” ученицима првог разреда основних школа у општини Лебане. Књиге је припремила Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и добиће их сви прваци у лебанској општини, као и њихови вршњаци из свих основних школа у Србији.
Ученицима основне школе Радован Ковачевић Максим књигу „Пажљивкова правила у саобраћају“ уручио је Миодраг Живковић, помоћник председника општине Лебане и представници Полицијске станице у Лебану.У основној школи „Вук Караџић“ у Лебану књиге је, у присуству директора школе Драгана Јовића и полицајаца ПС Лебане, уручио помоћник председника општине Лебане Саша Ђорђевић.
И ђаци прваци у основној школи Радоје Домановић у Бошњацу добили су књиге „Пажљивкова правила у саобраћају“ које су им уручили помоћница председника општине Лебане Наташа Стојановић и директор школе Горан Пејковић.Књигу о правилима понашања у саобраћају добиће и ђаци прваци у издвојеним одељењима ових школа.

Циљ ове акције Агенције за безбедност саобраћаја је да сваки ђак првак приликом поласка у школу добије један примерак књиге у којој је сликовито описана важност правилног понашања у саобраћају у ситуацијама у којима се деца свакодневно могу наћи.

ПОДЕЛИТЕ.