Пробни завршни испит

0

Тестом из математике, у петак 13.04.2018. године почео је пробни завршни испит за ученике осмог разреда.  У суботу, 14.04.2018. године са почетком у 09 сати, ученици су радили тест из српског језика, док је израда комбинованог теста почела у 11:30 сати. За сваки тест имали су максимално два сата за решавање 20 задатака. Ово тестирање је припрема за малу матуру. Циљ тестирања је провера ученичких знања из ових предмета, на шта би требало да обрате више пажње, као и да се упознају са типом задатака који ће бити на главном завршном испиту.

У ОШ „Радован Ковачевић – Максим“ у Лебану, пробни завршни тест је одржан по предвиђеној сатници и није било никаквих неправилности. Од 83 ученика у осмом разреду (81 ученик у матичној школи и 2 ученика у издвојеном одељењу у Клајићу), на пробни завршни испит је изашло 82 ученика. Ученици су задовољни изашли из сале где је одржано полагање, уз коментаре да је математика била мало тежа од српског језика, а да им је највише муке задао комбиновани тест.

Ове школске године, осмаке чека мала промена у начину бодовања завршног теста, па ће за успех из школе  добити највише 60 бодова, а са тестова 40.

Мали матуранти су на овај начин имали прилике да два месеца пре мале матуре, која је заказана за 18, 19. и 20. јун, провере своје знање.

ПОДЕЛИТЕ.