Пријем за златне наде женског спорта Лебана

0

Са свих спорских такмичења свршене осмакиње Анастасија Живковић и Лена Златановић враћају се с медаљама и као такве су узор младима, али и девојчицама у свету спорта. Данас је њих угостио председник општине Лебане Иван Богдановић са којим су разговарале о освојеним наградама, наредним такмичењима, али и наставку школовања које је од великог значаја за њихове будуће каријере.

Анастасија се такмичи у категоријама пионирки, кадеткиња и млађих јуниорки стандард пушком и серијском ваздушном пушком – првакиња је Србије у рангу кадеткиња, проглашена је од стране Стрељачког савеза Србије за најбољу пионирку и позвана је да се репрезентацији Србије на такмичењима.

Лена је пионирка у каратеу, државна је првакиња за 2019, 2021. и 2022. гоину, има преко 100 освојених медаља са разних такмичења, са Светског првенства одржаног у Македонији вратила се са освојеним златом.

Девојчице очекује напоран тренинг и бројна такмичења, за које им је председник Богдановић пожелео пуно успеха, али и истакао упис у средњу школу као јако значајан:

„У свему морате бити најбоље као у спорту, зато вам желим прво да упишете добре школе, а затим и велики успех у школовању и каријерама. Као такве бићете узор не само у својој средини, већ и шире“.

ПОДЕЛИТЕ.