Пријем за породиље

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, уручио је данас поклон пакете породиљама, за трећи квартал ове године. На пријему организованом у Дому културе „Радан“ подељено је 78 пакета, односно уплаћено је 1.560.000 динара, по 20.000 динара свакој породиљи.

Овом приликом председник Богдановић је поздравио све породиље које су дошле и поручио да је председник Србије Александар Вучић најавио мере државе које ће родитељима помоћи у финансијском смислу и подстаћи наталитет у нашој земљи

„Од 1. јануара идуће године за свако прворођено дете родитељи ће од државе уместо досадашњих 100.000 динара добити 300.000 динара, а договара се и о мерама за друго и треће дете, које ће бити појачане.

Такође и за младе који постану родитељи током студија од сада неће важити испитни рокови, рачунаће се да су завршили факултет у року уколико до 26. године положе све испите, а на Медицинском факултету до 28. године“ – поручио је председник општине Лебане.

Oд почетка године па до данашњег дана у општини Лебане рођено је 174 деце, породиљама је уплаћено 3.480.000 динара и додељени су поклон пакети са радосницом, а бебе које су прве рођене у Новогодишњој ноћи добиле су по 30.000 динара, што ће важити и за будући период.

ПОДЕЛИТЕ.