Презентација услуга НСЗ-а

0

Све активности НСЗ-а у 2016. години, као и активне јавне позиве, јуче је у великој сали презентовала , саветник за запошљавање и координатор у испостави за запошљавање у Лебану Снежана Тодић.

Такође, било је речи и о субвенционисању, ангажовању и запошљавању незапослених лица по програмима активних мера запошљавања.

Тодићева је потсетила да је на територији општине Лебане око 5000 незапослених.

„Од тога је 40% неквалификованих док је 60% од 3. до 7. степена стручне спреме. Најалармантније стање у броју незапослених је код средњошколаца, чак њих  3000, рекла је Снежана Тодић и додала да је 760 незапослених који имају преко 50 година, а 730 незапослених је испод 30 година. 

usluge-nzs-2016

На евиденцији незапослених је још 104 инвалида и 509 Рома, код којих је највећи проблем незапосленост.

„Циљ нам је да ангажујемо што већи број људи, како би могли да им пружимо радно искуство“, истакао је председник општине др Горан Јањић.

Снежана Тодић је потсетила да ће и ове године људи са факултетском дипломом обављати стручну праксу у трајању од годину дана за шта ће добијати по 16.000 динара, људи са вишом школом девет месеци по 14.000 и са средњом школом шест месеци по 12.000 динара.

„Углавном је све исто као и ранијих година, када је у питању стручна пракса, само што ће ове године јавни радови трајати четири уместо три месеца који ће се плаћати по 18.000 динара на месечном нивоу“, рекли су јуче.

Састанку су поред председника општине др Горана Јањића присуствовали директори јавних предузећа, установа , школа као и приватници ове општине.

 usluge-nzs-2016a

 

ПОДЕЛИТЕ.