Презентација Јавног конкурса Кабинета министра за развој недовољно развијених општина

0

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, и помоћница, Наташа Стојановић, присуствовали су презентацији Јавног конкурса Кабинета министра за развој недовољно развијених општина, у сали Скупштине града Лесковца.

Министар Новица Тончев, похвалио је општине које су у претходном периоду прошле на конкурсу са својим пројектима и додао: „И ја сам био на челу једне неразвијене општине тако да је успех то што су све 44 неразвијене општине конкурисале и добиле средства. Прошле године смо то одвојили на два дела, један део новца смо дали за израду инфраструктурних пројеката, а други део смо дали за израду нових пројеката, јер смо знали да ћемо и ове године издвојити доста средстава. Моји сарадници ће вам бити на услузи и рећи шта вам све треба од докумената, они ће обићи сваку општину и  помоћи да реализујете пројекте. Од прошле године је неких 80% пројеката завршено, неки су и даље у току.“

Прошле године председник општине Лебане је потписао са министром за развој недовољно развијених општина, уговоре о реализацији два пројекта. Првим пројектом је предвиђена набавка и стављање у функцију мултифункционалног специјализованог возила за чишћење улица и површина на територији општине Лебане у вредности од 7 милиона динара. Други пројекат је у вези са електификацијом поља вредности 1.380.000 динара.

Данашњој презентацији Јавног конкурса одржаном у Лесковцу присуствовали су представници једанаест општина које спадају у категорију недовољно развијених општина Јабланичког и Пчињског округа.

ПОДЕЛИТЕ.