Представници НАЛЕД-а о новом пројекту

0

У кабинету председника општине Лебане одржан је, први у низу, састанак са представницима Налед-а. Састанку су поред руководства општине Лебане присуствовали и директорка за добру управу НАЛЕД-а Ана Илић, саветница за регионални развој НАЛЕД-а Дијана Спалевић, пројектни асистент испред Налед-а Урош Чолаковић, председница Удружења „Ружа“ Слободанка Павловић и сарадник Предраг Стошић.

Лебане је једна од општина из Србије, поред Сурдулице и Власотинца где ће се спровести пројекат „Боље прилике по мери неразвијених подручја“  уз подршку Европске уније (ИПА 2. Програм прекограничне сарадње Србија – Северна Македонија), НАЛЕД у партнерству са Удружењем жена „Ружа“ из Лебана, Фондацијом за менаџмент и индустријски развој из Скопља и Удружењем за активизам, едукацију, културу и уметност Цивилни Центар „АктивУм“ из Куманова. Пројекат ће се спровести и у општинама из Северне Македоније – Куманово и Старо Нагоричане.

Представници НАЛЕД-а истакли су овом приликом да је блиска сарадња са општином Лебане стуб за постизање пројектних циљева, а први корак у пројекту је мапирање природних, људских, економских ресурса општине, укључујући мапирање најперспективнијих пољопривредних производа, традиционалних јела и рукотворина као и занатских и туристичких услуга (сеоски туризам, агротуризам).

ПОДЕЛИТЕ.