Председник Србије Александар Вучић у посети Лебану

0

Председник Србије Александар Вучић, јуче је посетио Археолошко налазиште из VI века,  Царичин град (Јустинијана Прима) са председником општине Лебане Иваном Богдановићем, директором ПКС – РПК Лесковац мр Гораном Јовићем, предаставницима локалне самоуправе и директором Народног музеја Лесковац  Миром Миношевић. Археолог музеја Небојша Димитријевић упознао је председника о важности и историји локалитета и њиховим истраживањима. Како је нагласио председник Србије Александар Вучић, у Лебану се виде постигнути резултати, али и много тога што нам недостаје и да је потребно још много тога да урадимо.

„У готово сваком месту видите резултате рада Канцеларије за јавна улагања, а то је у ствари резултат озбиљног вођења буџета и јавних финансија, али и ангажмана те канцеларије“, нагласио је Вучић. Каже да се свуда виде резултати када је реч о обнављању и градњи школа, вртића, домова здравља, болница, амбуланти и других објеката од јавног значаја. Радимо много на путевима, али и даље је недовољно развијена путна мрежа и морамо да уложимо још много више новца у путеве. Ево људи су дошли из села удаљеног девет км одавде да ме виде и радићемо и тај пут“.

Радиће се пут према Слишану 9 км, 5 км пута према Медвеђи, 7 км пута према Бојнику, та инвестиција износи око 4 милиона евра. Стратешки је важно и да се направи пут према Радан планини, јер повезује читав Топлички и Јабланички округ, за шта ће бити издвојено осам милиона евра.

„ Налазимо се на најлепшем и најважнијем локалитету од културно/историјског значаја за који желимо да буде део светске културне баштине, а о томе се одлучује 2023. године, што значи да је потребно много новца да се уложи.Поносан сам што фабрика у Лебану марљиво и вредно ради, затим се отвара још једна фабрика, па ће се самим тим повећати и број запослених. Треба да радимо још, да све то оснажимо и појачамо рад на довођењу инвеститора, затим решавање мреже путева“.

Вучић додаје да ће се помагати становништву и кроз све веће субвенције у пољопривреди, а које сада достижу 400 милиона евра годишње. Казао је да треба, када је реч о туризму, да повежемо Костолац, Гамзиград, Ниш и Царичинг град односно сва места која имају везе са римским императорима, како би имали бољу понуду.

„Поново молим људе, ако не будемо имали више деце него данас, неће бити Србије. За кога радимо ако не буде деце. Ако буду тачне пројекције имаћемо пет милиона становника 2050. и то је катастрофа за Србију, појешће нас сви, са свих страна, као вране и гаврани“- рекао је председник Александар Вучић“.

Рекао је да ће Србија појачавати мере у том смислу да се обезбеде услови за бољи живот грађана.

Извор: РТВ Пинк

Поред локалитета, председник Србије обишао је и дечији вртић „Дечја Радост“ у Лебану.

Председник Александар Вучић посетио је данас у Лебану једино обданиште, „Дечја радост“, где је поручио да ће се у наредном периоду више улагати у обнову и реконструкцију јавних објеката на територији те општине.

Председник Александар Вучић се упознао са недостацима и потребама обданишта. Директора Невена Здравковић информисала је председника о радовима и листи чекања. Она је навела да ће обданиште добити и салу за физичко. Радови ће коштати 19 милиона динара и требали би да буду завршени у априлу. Након тога, у јуну почиње адаптација и санација зграде која је изграђена 1977. године, после поплава.

Председник Србије се у директном разговору са грађанима суочио са свим проблемима, као и са оним шта је до сада урађено, а у циљу подизања стандарда свих грађана.

Извор: Танјуг

 

 

 

ПОДЕЛИТЕ.