Председник општине Лебане честитао Дан српског јединства, слободе и националне  заставе

0

Данас 15. септембра, обележава се Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Овај национални празник уведен је пре 2 године на заседању Високог савета за сарадњу Србије и Републике Српске и то у знак сећања на пробој Солунског фронта 1918. године и обележава се као радни дан.

Почетак пробоја Солунског фронта једно од кључних датума Првог светског рата и велики је дан у националној историји који није досад обележаван на посебан начин. Одабран је као општи српски празник који неће бити везан само за Србију, већ и за све Србе на простору бивше Југославије и у емиграцији – оценили су стручњаци.

Од 2020 године прославља се  истицањем и постављањем заставе, наше тробојке на кућама, зградама и значајним институцијама.

Председник општине Лебане, Иван Богдановић, честита национални празник следећим речима:

„ Желим да честитам свим суграђанима, као и грађанима Србије празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Застава је симбол једног народа, а ми треба да будемо поносни на нашу богату историју и тробојку. Данас на годишњицу пробоја Солунког фронта, треба да будемо мотивисани да истакнемо нашу заставу и будемо поносни на њу“.

ПОДЕЛИТЕ.