Предавање из пољопривреде у МЗ Шумане

0

Јуче,21.12.2016.године са почетком у 10,00 сати у организацији Службе за пољопривреду општине Лебане, одржано је предавање у великој сали Месне заједнице Шумане за пољопривредне произвођаче. У прилици су били да чују предаваче из Пољопривредне Саветодавне и стручне Службе из Лесковца на тему: „Заштита и исхрана малине и осталих воћарских култура“. Предавачи су били Ненад Стефановић дипл.инжењер заштите биља и Игор Ристић такође дипл.инжењер заштите биља.

У изузетно пријатној атмосфери,произвођачи су имали прилике да чују веома интересантне и корисне информације из ове области и упознају се са новим трендовима и новинама у овој производњи.
Служба за пољопривреду општине Лебане ће и у наредном периоду омогућити и обезбедити праве и квалитетне информације о свим актуелностима која се дешавају у области пољопривредне производње.

Тим поводом ће ова Служба организовати предавање дана 23.12.2016.године у великој сали СО Лебане са почетком у 10,00 сати,на тему стандардизације пољопривредне производње,зашто је потребно уводити стандарде,које су предности а који недостаци,као и основне информације о ИПАРД фондовима и како до њих. За те намене ангажовани су еминентни стручњаци из консултантске куће „SIMCERT“ из Крушевца,са темом: „Стандардизација у пољопривредној производњи ( GLOBAL GAP, HCCR) “ Значај и потреба, као и ИПАРД фондови ЕУ, са предавачима Аном Перић и Биљаном Мирчетић из консултантске куће „SIMCERT“ из Крушевца.

ПОДЕЛИТЕ.