Потписани уговори са медијским кућама

0

ИЗВОР: Инфо центар Југа

У Лебану су данас потписани уговори са медијским кућама, чији су пројекти одобрени за суфинасирање јавног интереса у области јавног информисања које на конкурсу одобрила комисија. Ове године општина Лебане за суфинансирање јавног интереса у области јавног информисања определила је 1.000.000 динара.
Уговоре са представницима медијских кућа потписао је председник општине Лебане Иван Богдановић. Он је поздрављајући представнике медија истакао да му је изузетно драго што данас општина Лебане поптписује уговоре са медијским кућама.„Драго ми је да сте показали интересовање да кроз ваше текстове на порталима и прилоге на телевизији вашим читаоцима и гледаоцима прикажете дешавања у нашој општини. Наш циљ је да наше грађана информишемо правовремено, истинито и на прави начин, а ви сте управо тај спој између локалног руководства и грађана Лебана“ казао је Иван Богдановић.

Он је нагласио да ће се локално руководство Лебана трудити да и у наредном периоду сарадња са медијима буде што боља на обострано задовољство. „Код грађана општине Лебане врло је важно да слика о дешавањима буде реалнаи нама је ваша подршка неопходна. Наравно да слободу говора и писане речи вама не сме нико ускратити“ истакао је Иван Богдановић. Богдановић се захвалио медијима на досадашњој, али и будучој сарадњи и истакао да ће се локално руководство потрудити да наредне године у буџету определи већа средства за пројекте из области јавног информисања.На конкурсу се ове године пријавило 12 медијских кућа, а комисија која је радила у саставу Александар Јовић, Миодраг Миљковић испред Друштва Новинара Ниш и Зоран Величковић испред ПРОУНС-а одлучили су да на конкурсу подрже 6 пројеката.

Одобрени су следећи пројекти.

ТВ 4С за пројекат „Културни пресек – Лебане“ одобрено је 100.000 динара

Регионалној информативној агенцији Југпресс за пројекат „Како постати видљив“ одобрено је 120.000 динара.

Порталу Инфо центар југа за пројекат „Лепоте југа – Лебански крај и туристички потенцијали и могућности“ одобрено је 410.000 динара.

ПР агенцији за уметничко стваралаштво „Братац спорт“ за пројекат „Популаризација спорта на териотрији општине Лебане кроз медије“ одобрено је 100.000 динара.

Телевизији Лесковац за пројекат „Остати у Лебану“ одобрено је 150.000 динара и

Новинској агенцији Инфопресс ДБС за пројекат „Од Радана до пластеника – да све блиста“ одобрено је 120.000 динара.

ПОДЕЛИТЕ.