Потписан уговор за енергетску санацију објеката

0

Заменик председника општине Лебане Горан Лазаревић, присуствовао је уручењу уговора за енергетску санацију објеката у Новом Саду, где је у присуству министарке рударства и енергетике Дубравке Ђедовић Хандановић уручено 137 уговора представницима градова и општина.

Како је том приликом истакнуто, држава је ове године обезбедила за субвенције домаћинствима око две милијарде динара, што је 10 % више у односу на прошлу годину. Грађани ће у општинама и градовима који су прошли на конкурсу моћи да замене столарију, фасаде, ураде изолацију, старе неефикасне котлове, поставе соларне панеле и колекторе, а сувбенције ће се кретати од 50 – 65 % вредности инвестиције.

„Од 137 локалних самоуправа, 16 припада групи девастираних, док су 32 општине препознате по високој загађености, што значи да ће грађани имати могућност да уз бесповратна средства државе утичу на смањење емисије штетних гасова у својим местима и што је најважније да смање своје рачуне“ рекла је министарка Ђедовић Хандановић.

Изнет је податак да је претходне три године више од 30.000 домаћинстава искористило подршку државе за ове мере, та цифра показује велику заинтересованост и није занемарљива.

ПОДЕЛИТЕ.