Потписан уговор са Министарством за равномерни регионални развој

0

У Београду је потписан уговор између општине Лебане и Кабинета министра без портфеља задуженог за равномерни регионални развој, којим су опредељена средстава за суфинансирање израде развојних докумената регионалног развоја за 2023. годину.

Међу 23 градa и општинe које су прошле са својим пројектима је и општина Лебане, којој је јула месеца одобрено 1.583.549 рсд, а општина Лебане искористиће ова средства за израду развојног документа из области туризмa. Министарство је укупно за ове пројекте издвојило више од 58 милиона РСД.

Министар Ђерлек је навео данас да ће за пројекте израде стратешких докумената, путем конкурса, бити додељено још 26 милиона динара и позвао градове и општине у Србији да конкуришу са својим пројектима, од највећег значаја за грађане.

Да подсетимо, министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек, приликом своје посете Лебану,  када је потписао уговор о суфинансирању пројекта доградње и реконструкције Омладинског културног центра у селу Пертате, рекао да држава мисли и на мање општине и руралне средине, да је приоритет култура, образовање и останак младих у родним местима.

ПОДЕЛИТЕ.