Потписан споразум о сарадњи и разумевању

0

Представници општина Лебане, Бојник и Медвеђа потписали су данас тројни Споразум о сарадњи и разумевању у општинској управи у Медвеђи. Потписивању споразума је присуствовала и министарка државне управе и локалне самоуправе, Марија Обрадовић.

Ове три општине сагласиле су се у следећем:

  • Да пружају подршку у институционалном јачању и развоју међуопштинске сарадње,
  • Да припремају и заједнички конкуришу и сарађују у спровођењу разноврсних појединачних програма и пројеката,.
  • У реализацији горе наведеног све три потписнице сарађиваће и припремати заједничке активности договарајући конкретне облике заједничког рада, начин њихове реализације и особе задужене испред сваке локалне самоуправе за реализацију предложених активности.

„Надам се да ће после потписивања овог споразума сарадња између наше три општине бити још боља. До сада смо сарађивали у вези са радовима на путној инфраструктури, сада ће доћи на ред Радан планина која је велики потенцијал у туризму и важна за све три општине. Зато смо замолили министарку Марију Обрадовић да нам помогне око асфалтирања пута који води до Прокупља и Куршумлије како бисмо спојили све ове општине и побољшали туризам“ рекао је председник СО Лебане Бобан Пејић.

„Влада Србије са великом пажњом гледа на ове три општине, а циљ нам је свима исти, да млади остану овде, да могу да планирају породице и будућност и да деца остану и да имају исте услове одрастања, школовања и запошљавања као било где у Србији. Председник Србије, Александар Вучић, дао је пуну подршку путном повезивању ваших општина, а ја поручујем да ви Путевима Србије пружите сву помоћ да се посао заврши што пре“ рекла је министарка Обрадовић.

Такође је истакла да ће овај споразум бити одличан пример за остале како, повезивање општина може да допринесе развоју туризма и да омогући неометани економски развој.

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић, се захвалио министарки Обрадовић што је дошла да присуствује потписивању споразума, као и представницима из општина Лебане и Бојник што су се одазвали и поручио да је ово „велики дан“ за све три комшијске општине.

ПОДЕЛИТЕ.