Потенцијално ванредно стање

0

Председник општине др Горан Јањић позвао је данас у свом кабинету чланове Штаба за ванредне ситуације, када је прогласио „потенцијално ванредно стање“ , због великих снежних наноса у брдско-планинским пределима где је дошло због прекида електричне енергије.

Он је све присутне обавесио да је , такође, добио упозорење из РХМЗ-а упозорење да овај округ 18. и 19.1. очекује потенцијално опасно време и зато сви морају да буду у приправности и да до даљнег Штаб буде у сталном заседању.

Директор Дирекције за изградњу, Срђан Стоиљковић потврдио је да су четири екипе на терену које чисте снег.

„Један скип чисти снег од Бувца према Дрводељу, где је ситуација врло тешка, други је на релацији Гегља-Бучумет-Лалиновац, скип ЈКП „Водовод“ је  по граду и четврти чисти терен од Коњина до Ћеновца“, рекао је он.

„Мокар снег као и велика количина снега изазвали су прекид у електроснабдевању од Гргуровца па навише, где је око 300 потрошача без струје још од суботе, а од јутрос још 250 потрошача , због квара на далеководу је остало без струје у Гегљи и Шилову“, рекао је директор Елетродистрибуције у Лебану, Александар Димитријевић и додао да су екипе на терену како би отклониле квар.

potencijalno-vanredno-stanje-2016

Директорка ЈКП „Водовод“ Биљана Костић, рекла је да неће доћи до прекида у водоснабдевању, безобзира што у том правцу нема струје, јер водозахват ради помоћу агрегата.

Из ЈКП „Комуналац“, директор Миодраг Спасић каже да су сви на терену из овог предузећа, као и људи који су ангажовани преко јавних радова, чисте снег у центру града, мостове и поједине улице.

Данас је потврђено да лебански шумари сарађују са Војском Србије и заједно чисте пут од Липовице до Кључа.

Из Полицијске станице, Ватрогасно-спасилачке јединице Лебане, општинске службе за пољопривреду као и службе за заштиту животне средине , потврдили су да је све под контролом.

Најважније је да саобраћај у граду несметано функционише. 

На крају састанка, начелник Штаба за ванредне ситуације Зоран Станковић потврдио је да нема разлога за панику, овакво време је очекивано у ово доба године, ситуација је слична у целом региону и да ће заједничким снагама успети и да реше тренутне проблеме.

 

ПОДЕЛИТЕ.