Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију посетила Лебане

0

Општину Лебане данас је посетила помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију, Александра Чамагић. Том приликом разговарала је са представницима локалне самоуправе, на челу са председником Иваном Богдановићем, о свему ономе шта општина Лебане ради да би се побољшала демографска слика, задржали млади и олакшао живот породица.

„Поред директне подршке из буџета, локална самоуправа је у сарадњи са НСЗ у протеклом периоду дала шансу младима да одраде стручну праксу, а очекујемо и потписивање уговора за пројекат Моја прва плата који подржава Влада РС где ће 40-ак њих добити шансу за запослењем. Такође извесно је и проширење радног капацитета у постојећим компанијама на територији наше општине што погодује останку омладине“ – рекао је председник општине Лебане Иван Богдановић.

„Цела Европа има негативан природни прираштај, што не даје утеху нашој земљи, али ми је драго да чујем да постоје општине са стабилним бројем новорођене деце, каква је општина Лебане и то је показатељ да руководство добро ради“ – истакла је помоћница Александра Чамагић.

Додала је да је оно што ће сигурно задржати породице и омладину на овом подручју оснивање Радне групе за развој јужне Србије, чији је циљ пут преко Радан планине и повезивање туристичких потенцијала и општина у овом крају што ће оснажите туризам и сам развој овог дела Србије.

ПОДЕЛИТЕ.