Политика добрих односа са Турском отвара радна места

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, на отварању фабрике у Лебану турских власника да је политика коју води – политика пријатељства Србије и Турске, те да је та политика у интересу грађана Србије, јер значи отварање нових радних места. Он је подсетио да је нови производни погон који је данас отворен у Лебану – први који је отворен после више од 30 година, те да је у њему посао добило у овом тренутку 130 људи.

„Онима који ме критикују због добрих односа са Турском, желим да кажем да за разлику од њих, политика коју водим је политика озбиљности, одговорности и интереса грађана Србије и пријатељства Србије и Турске“, рекао је Вучић.

„То је политика која нам доводи радна места у враћа осмехе на лице људи“, рекао је Вучић.

Захвалио је власницима и радницима, наводећи да је ово посебан дан за југ Србије, те да је поносан и на дочек који је приређен. Навео је да је по процени полиције присутно око 5.500 људи, а да му се чини да их је много више.

„Велико хвала. Никада у ових пет година, нигде ме није ни оволико људи дочекало, ни овако дочекало. Не могу да вам кажем колико сам срећан што сам био први премијер и први председник који је дошао у Лесковац и не само да га обиђем него што смо нешто и урадили“, каже Вучић.

Поносан је, наводи, на све људе који раде у фабрици ЛебанТекс и што ће коначно Царичин град да сија својим царским сјајем.

„Биће нам потребно још много година да људе враћамо у Лебане, али ћете видети напредак“, поручио је Вучић.

Истакао је да данас може да се прослави оно што није могло деценијама, подсетивши да је пре осам, девет месеци на месту фабрике била шупа, а да сада може да се види како изгледа велелепна фабрика.

Власницима фабрике је пожелео да купе и хотел и прошире посао на 600 радника, наводећи да у Лебану има још дивних жена и мушкараца који желе да раде.

„Добијате највредније раднике, немамо времена за чекање. Изгубили смо више од четвртине становника у последњих 20 година у Лебану“, рекао је Вучић и захвалио власницима и онима који доводе турске компаније.

Изразио је наду да ће још једна фабрика бити отворена у Житорађи, у Топличком округу.

„А ко би могао да помисли да ћемо имати фабрику у Лебану или Житорађи. Кад су долазили овде политичари, говорили су – само да сменимо ове, биће пара као плеве. Доста сте се глупости наслушали. Али, сада се види да то можемо да урадимо“, рекао је Вучић.

Он је додао да ће бити потребно још година да почнемо људе да враћамо у Лебане, али да ће се из месеца у месец видети да ставри иду на боље.

„Гледаћемо да доводимо инвеститоре на југ, да отварамо фабрике и запошљавамо људе, а онда и да плате буду веће“, рекао је Вучић.

Он је посебно подвукао да турских туриста има највише у Србији и захвалио им се на томе, те додао да жели да их буде још више и да не долазе само у Београд, већ и у Лесковац, Ниш, Лебане, Владичин Хан, да виде лепоте Србије, где ће бити дочекани уз све гостопримство и гостољубље нашег народа.

Председник Србије је приметио да га за пет година никада нигде није дочекао толики број људи, као данас у Лебану и рекао да је срећан што је био и први премијер и први председник који је дошао да обиђе Лебане.

„Нисам дошао само да га обиђем, већ смо нешто и урадили“, подвукао је он.

Свим житељима Лебана захвалио се што су, како је рекао, увек били ту и када су Србији били потребни радници или војници.

„Сада су нам потребни вредни и марљиви људи, потребно је да сву своју снагу слијете у радну енергију“, поручио им је Вучић.

Током обраћања, Вучић је показао вуницу која ће се производити у фабрици. Навео је да је људи кажу да је та турска компанија вероватно највећа на свету, те да очекује да у Лебану буде значајан део производње. Каже и да ће вуница моћи да се извози на светска тржишта, укључујући Турску, Русију и западну Европу, те да се идуће године може очекивати приход од 11 милиона евра, што ће значити и више новца за локалну самоуправу.

„Увек су у Србији говорили – што јужније, то тужније. Ми смо почели да подижемо југ“, рекао је Вучић и навео да се нада ће још једна турска компанија доћи и у Житорађу.

Вучић је обраћање завршио речима „живело српско-турско пријатељство и „живела Србија“

„Желим вам много фабрика“, рекао је Вучић након чијег обраћања су засвирали трубачи.

Извор: sns.org.rs

 

ПОДЕЛИТЕ.