Почела ликовна колонија „Јустинијана прима – Царичин град“

0

Јединствен локалитет из 6. века Царичин град ове недеље је инспирација за петнаестак уметника из Србије и околних земаља.

Помоћница председника општине Лебане Наташа Стојановић, са директорком Дома културе „Радан“ обишла је уметнике у атријуму визиторског центра Теодора који је постао ликовна радионица.

Овај целодневни отворени атеље могу да посете сви посетиоци како би се упознали са манифестацијом и радом уметника све до 7. јула докле ће трајати колонија.

Ликовна колонија „Јустинијана прима – Царичин град“ са традицијом од 2002. године у организацији је Дома културе „Радан“, под покровитељством Општине Лебане, пријатељи колоније су Туристичка организација општине Лебане и Визиторски центар Теодора. Уметници за седам дана боравка у непосредној близини Царичиног града стварају дела инспирисана природом и локалитетом која остају Дому културе.

Према речима директорке Дома културе „Радан“ у суботу 6. јула Дом културе ће отворити своја врата свим љубитељима уметности те ће дела са две последње колоније бити изложена у холу од 20 часова. Сви заинтересовани су добродошли!

Улаз за изложбу је слободан.

ПОДЕЛИТЕ.