Општинско руководство о својим плановима

0

Председник општине Горан Јањић позвао је данас у свом кабинету одборнике који чине коалицију ( СНС, СПС, ДС, НДС) како би разговарали о плановима за убудуће.

„Ову коалицију чине двадесет одборника, зато сам и сигуран да можемо много да допринесемо развоју општине Лебане, јер имамо јасан циљ“, каже председник Јањић, и додаје да коалиција има исти став као и пре избора.

rukovodstvo-planovi

Акценат ове године ставиће се на решавању водоснабдевања. У оквиру тог плана, на једној од седница Скупштине општине донешена је Одлука о реализацији пројекта изградње бране и акумулације „Кључ“ -прва фаза „Предбрана“. План је да се заврше и започети бунари у Ждеглову.

„За све грађане на целој територији општине, не само у вароши већ и по селима најважније је решавање водоснабдевања и зато ће то бити наш приоритет када су у питању планирани радови. Ништа мање нису важни ни радови на изградњи путева, јер морамо и људима у селима да обезбедимо боље услове за функционисање“, набраја председник скупштине Срђан Јовић и додаје да ће се ове године радити на доградњи дечијег вртића, завршетку Центра за дијализу као и на завршетку Балон хале и асфалтирању појединих улица у самој вароши.

На овом састанку је речено да се морају завршити и започети радови у предходном периоду, који су од посебне важности за грађане, као што је изградња канализационе мреже у Тогочевцу.

rukovodstvo-planovi1

Планирани радови су још и изградња локалног пута Шумане – Славујевце, изградња локалног пута Голи Рид-Мијат-Бошњаце, затим изградња локалног пута Ново Село-Мрвеш, насипање и поправка путева у свим Месним заједницама ове општине и санација одрона на путу Лебане-Бувце.

У доњем подручју општине Лебане радиће се још и на насипању пута од моста у Пертату до Тогочевца, изради решеткастог канала за атмосферске воде у Месној заједници Велико Војловце и чишћењу отвореног канала у Цекавици.

rukovodstvo-planovi2

До краја године радиће се и на санацији цркве Свети Никола у Липовици и на асфалтирању улице „Прилаз кривачком гробљу“.

Пројекти су одобрени, средства су обезбеђена и једино се чекају повољни временски услови за почетак радова.

За планиране инвестиције у овој години локална самоуправа издвојиће око 107 милиона динара.

„Став ове коалиције исти је као и пре избора“, потсетио је председник Јањић.

Ова коалиција од двадесет одборника има јасан циљ као и мишљење да може много да допринесе развоју општине Лебане.

Председник Скупштине општине Срђан Јовић, истакао је да ова коалиција има и пуну пордршку грађана Лебана, што је и најважније, а то је потврђено и на изборима.

 

 

ПОДЕЛИТЕ.