Општини Лебане 4,6 милиона за унапређење енергетске ефикасности

0

Данас је у Аранђловцу потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић, представницима 151 локалне самоуправе доделила Уговоре у оквиру националног програма унапређења енергетске ефикасности. Том приликом је изјавила да ће укупно бити уложене четири милијарде динара за повећање енергетске ефикасности у домаћинствима, од чега ће Министарство заједно са градовима и општинама издвојити две милијарде динара за субвенције грађанима који се пријаве за учешће у програму.

„Ово је велики пројекат и за локалне самоуправе и за државу и директна корист за грађане, јер ће омогућити да се смањи потрошња топлотне енергије, да рачуни буду нижи за 25 до 30 одсто. Реализацијом овог пројекат уштедеће се топлотна енергија која је једнака производњи градске топлане у Нишу. То је и огромна уштеда у еколошким трошковима и уједно значи здравију животну средину“, рекла је Михајловићева.

Општина Лебане је по овом пројекту од Министарства рударства и енергетике добила је 4.660.000 РСД, учешће општине је 2.000.000 РСД, а  заинтересовано домаћинства учествоваће са 50 процената новчаних средстава. Укупан фонд за домаћинства за ову намену у општини Лебане је 13.320.000 РСД.

ПОДЕЛИТЕ.