Одржани Михољски сусрети села

0

За викенд одржана манифестација Михољски сусрети села Лебане – Шумане 2023 окупила је рекордан број људи, а Министарство за бригу о селу ову манифестацију у Лебану је подржало трећи пут.

У надвлачењу конопца, штапа, скоку удаљ, бацању камена са рамена и шаху такмичиле су се екипе из планинских и равничарских села, а малишани из Школице спорта показали су своју спретност на спортском полигону.

Посетиоци су уживали у звуцима кларинета, традиционалним песмама и фолклору Јабланичког кола, као и у укусима традиционалних ђаконија на тезгама постављеним у традиционалном стилу.

Председник општине Лебане Иван Богдановић приликом отварања Михољских сусрета села пожелео је свима добродошлицу у Шумане и рекао да је ова манифестација прилика да се млади врате традицији, коренима и селу: „Да будемо сложни, јединствени, да се увек овако окупљамо и дружимо и оживимо села. Да овакви дани са пуно људи и деце буду чешћи“.

По завршетку спортског надметања уручени су и пехари и то за победника у спортском делу – екипи Доње Врановце/Велико Војловце екипи из два села која се већ традиционално удруженим снагама надмеће и у припреми јела и декорисању тезге екипи Новог Села које ће бити домаћин идуће године.

ПОДЕЛИТЕ.