Одржана 28. седница Општинског већа општине Лебане

0

Данас 23. марта одржана је 28. седница Општинског већа општине Лебане, на којој је усвојена прва измена и допуна Плана јавних набавки за 2022. годину, на основу пројеката које је општина Лебане прошла код министарстава за замену котла у Дому културе Радан, за изградњу и повезивање бунара у Ждеглову, успостављање јединственог управног места и инфраструктурно и комунално опремање пословне зоне у улици Никола Тесла кроз изградњу водоводне мреже и атмосферске канализације.

Усвојен је Правилник о суфинансирању енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова на територији наше општине.

Донета су појединачна решења за одобравање буџетских средстава за младе таленте, по којим општина Лебане из свог буџета издваја новчана средства за подршку најбољих студената, овог пута за њих 26 општина је издвојила 865.000 РСД.

ОШ „Вук Караџић“ дата је сагласност за финансирање једног персоналног асистента  за пружање додатне подршке једном ученику те школе.

У последњој тачки Дневног реда Спортско-рекреативном центру дата је на коришћење спорска хала с обзиром да је у претходном периоду овај објекат добио употребну дозволу.

Данашњи Дневни ред сачињен од 15 тачака усвојен је у целости гласовима већника.

ПОДЕЛИТЕ.