Одржана 25. седница Скупштине општине Лебане

0

Данас је одржана 25. седница Скупштине општине Лебане са Дневним редом од 35 тачака.

На почетку седнице усвојен је завршни рачун буџета општине Лебане за 2022. годину са извештајем државне ревизорске инстутуције. У склопу ове тачке председник општине Лебане Иван Богдановић говорио је колико ће Лебане добити новчаних средстава 2023.год. од ресорних министарстава за пројекте којима је аплицирала: за центар за посетиоце од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре 195 милиона, за омладински културни центар у Пертату од Министарства за равномерни регионални развој 6,7 милиона, од Министарсва заштите животне средине 2,5 милиона за уклањање дивљих депонија и за замену котлова у Дечијем вртићу 5,3 милиона, за санацију крова на библиотеци и адаптацију Дома културе од Министарства културе 5,9 милиона. То је укупно 215.416.000 које ће општина Лебане добити од министарства што је показатељ да пројектни тим озбиљно ради, али и да држава мисли и на југ и мање општине.

У наредним тачкама данашњег Дневног реда известилац је била начелница Општинске управе Тања Богдановић и у склопу њих донета је одлука о расписивању јавних огласа за отуђење непокретности и грађевинског земљишта из јавне својине општине Лебане.

Такође, измењене су и допуњене одлуке о месним заједницама на територији општине Лебане, наиме извршено је припајање месних заједница: спојене су МЗ Липовица и МЗ Радевце, МЗ Ново Село и МЗ Голи Рид, МЗ Пороштица и МЗ Рафуна, МЗ Свињарица и МЗ Секицол, МЗ Шилово и МЗ Радиновац и МЗ Шарце и МЗ Лебане.

Усвојени су извештаји о раду за 2022. годину, финансијски извештаји, одлуке о расподели добити и ценовници ЈКП „Водовод“, ЈП „Лебане“, ЈКП „Комуналац“ и ЈКП „Ветеринарска станица“.

Данас је већином гласова за директора ЈКП „Водовод“ Лебане именован Миодраг Живковић.

Председнику општине Лебане дата је сагласност за потписивање Међуопштинског споразума о сарадњи на развоју Географског информационог система између општине Лебане и града Лесковца.

ПОДЕЛИТЕ.