Одржана 22. седница Скупштине општине Лебане

0

Данас 20. марта одржана је 22. седница Скупштине општине Лебане, са Дневним редом од 24 тачак.

На овој седници директори су поднели Извештај о раду и Финансијски извештај за 2022. годину следећих институција: Библиотеке „Бранко Радичевић“, Дома културе „Радан“, Туристичке организације општине Лебане, Установе за спорт „СРЦ Лебане“, Центра за социјални рад, такође је и општински правобранилац говорио о раду за 2022. годину Општинског правобранилаштва.

Усвојен је предлог о успостављању сарадње општине Лебане са општинама Вила Нова де Појарес – Португал, Ампелокипои-Менемени – Грчка и Кривогаштани – Северна Македонија. Сарадњо наше општине са наведеним биће у облатима привреде, образовања, спорта, културе, екологије, информационих технологија и туризма, као и успостављање сарадње на пројектима Европских фондова.

Начелница ОУ Тања Богдановић излагала је тачку бр.3 Дневног реда о Програму отуђења и давања у закуп грађевинског земљишта у јавној својини и прибављања земљишта у јавној својини општине Лебане за 2023. годину.

Усвојени су и предлози о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Радоје Домановић“ Бошњаце и Управног одбора Центра за социјални рад Лебане, такође је именован члан Одбора  за урбанизам, грађевинарство и стамбено-комуналне делатности.

На 22. седници присуствовало је 23 одборника, а све тачке Дневног реда усвојене су гласовима одборника.

ПОДЕЛИТЕ.