Oдржана 18. седница Скупштине општине

0

Данас је одржана 18. седница Скупштине општине, на којој су одборници усвојили предлоге решења о именовању нових директора појединих установа, разматрали о раду јавних предузећа и усвојили предлоге Одлука о усвајању ЛАП-а за Роме, плана јавних набавки Туристичке организације, плана јавних набавки Месне заједнице и предлогу Одлуке за усвајање јавних набавки за 2014. годину.

18.sednica

На данашњој седници констатована је оставка в.д. директора Дома културе „Радан“, Радослава Јовановића и поново именована дугогодишња директорка ове културне установе, Емилија Јорданов Тодоровић.

Разрешена је и директорка Туристичке организације Ивана Ристић и именована в.д. директорка Андријана Јовић Богдановић.

На место директора библиотеке „Бранко Радичевић“ поново је именована Гордана Миљковић.

Данас се разматрало и о извештају рада ЈКП „Водовод“ за 2013. годину и још о извештају рада за 2013. годину ЈП „Дирекција за планирање и изградњу“ и о Предлогу Решења о давању сагласности на програм рада и Финансијски план за 2014. годину оба предузећа.

18.sednica1

Одборници су усвојили и предлог решења о давању на коришћење земљишта у државној својини ЈКП „Водовод“ , као и предлог Одлуке о изради плана детаљне регулације акумулације „Кључ“ и делова водопривредног система Шуманка.

Начелник општинске управе, Славољуб Денић рекао је данас, да је поводом обраћања Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе захтевом за давање мишљења у вези са доделом мандата одборника у Скупштини општине, добио одговор да је мандат др Горана Јањића потврђен у складу са законом, као што је изабрано и ново руководство.

18.sednica2

ПОДЕЛИТЕ.