Одражана 16. Седница СО Лебане

0

16. седница СО Лебане, са 16 тачака дневног реда, одржана је јуче. На дневном реду било је низ одлука и ивештаја о раду установа и Јавних предузећа, али и измене и допуне одлуке о буџету општине Лебане, као и измене и допуне плана Јавних набавки за текућу годину.

Поред ових одлука одборници су расправљали и о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самопуправе. Четврта тачка дневног реда односила се на одлуку о додељивању традицоналних осмоновембарских признања поводом Дана општине.

Оборници су усвојили и одлуку којом се приступа промени Статута општине Лебане, за шта је формирана трочлана комисија која ће дати свој предлог за нови Статут општине Лебане. Усвојена је и одлука о зонама у општини Лебане, према којој ће Лебане бити подељењо на три зоне и на основу тога утврђени су коефицијинети за обрачун пореза за сваку зону, док се под десетом тачком нашла одлука о просечној цени непокретности у свакој зони.

Одборници су дали и сагласност на извештај о раду ПУ „Дечја раодст“ Лебане, а такође усвојена је и нова мрежа ове образовне установе, као и годишњи план рада за 2017. и 2018. годину.
Разрешени су и именовани нови чланови Управног и Школског одбора дечјег вртића, СТШ „Вожд Карађорђе и Гимназије.

Седница је завршена одборничким питањима, а по овој тачки дискутовала је одборница Љиљана Цветковић која је указала на проблеме са јавном расветом у селу Пертате.

ПОДЕЛИТЕ.