Обележена школска слава – Свети Сава

0

Oбразовне установе на територији општине Лебане обележиле су данас школску славу, Светог Саву. Савиндан је прослављен у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и по препоруци Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у ужем кругу, али свечано и сходно традицији уз сечење славског колача.

Сарадници председника општине овом приликом посетили су школе и честитали школску славу.

Већница за образовање Мирјана Богдановић честита свим ученицима и просветним радницима школску славу и поручује „Сви се надамо да ћемо Светог Саву догодине славити са децом, хором и приредбом, и на тај начин сачувати успомену на првог српског архиепископа и просветитеља. Моја порука на данашњи празник је да чувамо нашу традицију, православну веру, културу, језик и писмо“.

Свештена лица данас приликом пресецања славског колача поручила су да последњих година имамо специфичну ситуација, због корона вируса, али се Савиндан обележава, без прекидања.

„Мисао Светог Саве се наставља у школама, а мисија свих вас је да обезбедите што боље услове за рад и образовање наше деце, јер на њима остаје овај свет“ порука је свештених лица на данашњи дан.

ПОДЕЛИТЕ.