Нове развојне шансе за југ

0

Међуресорна радна група за уређење и развој јужне Србије на територији општине Лебане, Медвеђа, Бојник, Куршумлија и градова Лесковац и Прокупље састала се у Влади Србије како би на редовној седници испратила реализацију приоритетних пројеката на овом подручју.

Састанку су поред представника лоикалних самоуправа присуствовали и представници Кабинета председнице Владе, Министарстава из ресора туризма, инфраструктуре, културе, привреде, Развојна агенција Србије, ЈП Путеви, КУЈУ и ЈВП Србијаводе.

Пројекти из области туризма, животне средине и инфраструктуре значајно ће изменити слику овог дела јужне Србије и учинити атрактивном локацијом за даљи развој и улагања.

Подручје јужне Србије је предео изванредне пејзажне лепоте и природних богатстава, нарочито неистражена Радан планина, која заједно са Царичиним градом чини културни и историјски споменик погодан за туризам.

Кабинет председнице Владе уз помоћ Међуресорне радне групе је идентификовао листу пројеката на овом подручју од којих је приоритет пут преко Радан планине који ће повезати јабланички и топлички округ.

ПОДЕЛИТЕ.