Наши планинари на Соколовом вису

0

 

sokolov vrh 12 nЈуче, 16. фебруара су планинари ПБК „Радан“ из Лебана, наставили овогодишње активности успоном на Соколов вис (1.376 м.н.в.) на планини Радан. Да се подсетимо, прошле недеље, наши планинари су започели овогодишње активности успоном на врх Светог Петра (1.148 м.н.в.)на Радану.

gornji gajtan polazakjpg

 Горњи Гајтан, полазак

У овој акцији, учешће је узело двадесетак планинара, чланова Планинарско бициклистичког клуба „Радан“ а радује чињеница да су учествовала и три члана планинарског клуба „Змајеви са Радана“ из Бојника.

prva pauzan

Прв пауза  

 odmor

Одмор пред сам успон на Соколов вис

 kolona pred vrh nПред сам врх, у колону по један          

sokolov vrh 1n

На Соколовом вису

„Радановци“ су свој поход започели из Горњег Гајтана (до ког су стигли минибусом и једним теренским возилом), да би се преко Гајтанских врата успели до Соколовог виса, а у повратку, у селу Ђаке, били гости и уживали у гостопримству домаћинства породице Радивоја и Јелене Максимовић.

u domu maksimovica   

У дворишту породице Јелене и Радивоја Максимовића

Председница ПБК „Радан“ из Лебана, Мирјана Стојановић Миленковић је за Званичну интернет презентацију општине Лебане рекла:

„Време је било прелепо, дан сунчан, идеалан за планинарење. Стаза спада у ред лакших, прешли смо неких 12 км. Са соколовог виса се види Петровац на Радану, види се Бесна кобила, ПРоклетије, Шар-планина… Било је ведро, тако да се све види као на длану“.

radan sa druge strane 2

Стрелица показује врх Светог Петра

sneg na prokletijama  

Снег на Проклетијама

Мирјана Стојановић Миленковић, је још једном позвала све заинтересоване да се друже са планинарима и природом. Није тако тешко, а лепо је и здраво.

ПОДЕЛИТЕ.