Локални систем грејања зграде општине

0

Зграда општине Лебане напокон ће добити сопствену котларницу. Наиме, радови на изградњи локалног система грејања зграде општине већ увелико трају и требало би бити завршени до 14. децембра.

Урађен је ручни ископ земље и израђен тампон од шљунка. Почела је монтажа челичног димњака, а једна од постојећих гаража предвиђена је за котларницу. Челични топловодни котао капацитета 320KW на чврсто гориво биће довољан за загревање целе зграде. Довод воде у котларници обезбеђиваће се из водоводне мреже субтеренског развода воде. Главни пројекат урађен је на бази пројектног задатка постојећег стања објекта, важећих прописа и препорука за овакву врсту објекта. Извођач радова је „Гранит Инжењеринг“ доо Лесковац.

Процењена вредност инвестиције је 2.289.000 динара, док је уговорена вредност 2.197.523,16 динара. Рок за завршење радова је 30 дана што значи да већ 15. децембра котларница почиње са радом. Иначе ова инвестиција је од велике важности, јер се до прошле године зграда општине снабдевала грејањем из котларнице суседне зграде основног суда Лебане.

 

ПОДЕЛИТЕ.