Лебански гимназијалци на фестивалима у Котору и Сарајеву

0

Театар „Гимназијалац“ из Лебана са представом „Све је у реду“ наступиће на 26. Которском фестивалу позоришта за децу и Интернационалном фестивалу средњошколског театарског стваралаштва „Јувентафест“ у Сарајеву.
На овогодишњем пропутовању око света посетићемо пет лука, луку младих, луку књиге, луку деце, луку нових знања и луку музике. Многи бродови су желели да пристану у ове луке али није било места за све, наводи се у саопштењу уредничког тима 26. Которског фестивала позоришта за децу. Фестивал садржи пет целина књижевни, музички, едукативно теоријски програм, дечије драмско стваралаштво и сценско стваралаштво младих.
У оквиру сценског стваралаштва младих наступиће 8 позоришних трупа из Црне Горе, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Израела и Србије. Србију на овогодишњем фестивалу у Котору представљаће театар Гимназијалац из Лебана са представом „Све је у реду“. Фестивал се одржава од 1. до 12. јула.
За овогодишњи Интернационални фестивал средњошколског театарског стваралаштва „Јувентафест“, који ће бити одржан од 13. до 17. септембра у Сарајеву, селектовано је шест најбољих представа.
На фестивалу ће наступити, поред театра Гимназијалац, и позоришта из Словеније, Чешке, Хрватске, Босне и Херцеговине, саопштили су организатори фестивала.
Ове младе и талентоване људе пре наступа на фестивалима у Котору и Сарајеву очекује извођење представе у Београду 23. јуна у позоришту Душко Радовић у оквиру међународне Конференције о драми у образовању.
Представа „Све је у реду“ рађена је по мотивима истоимене књиге Јасминке Петровић, у режији професора српског језика и књижевности Душана Благојевића, уз асистенцију Иване Крстић. У представи глуме ученици Гимназије из Лебана.

Извор: Инфо центар југа

ПОДЕЛИТЕ.