Кристина Крстић ђак генерације

0

Кристина Крстић ( 15 ) је ђак генерације у основној школи "Вук Караџић". Ова школа има чак 18 ученика , ове године, са Вуковом дипломом, а за Кристину су рекли да је најбоља међу најбољима.

На питање , шта је пресудило да баш она буде ђак генерације, од толико одликаша, одговорила је, успех на многим такмичењима.

"У 8. разреду освојила сам 1. место на републичком такмичењу из биологије, 1. место из математике, на окружном, и 1. место из географије , такође на окружном такмичењу", прича о свом успеху Кристина, и набраја даље , све успехе од 5. до 8. разреда на разним такмичењима, из географије, хемије, физике, енглеског, српског језика…

Кристинина најдража награда је из 5. разреда, са ликовног конкурса "Мењам себе мењам свет" , одржаном у Београду, када је освојила 1. место.

Каже да није било неког одрицања зарад одличног успеха у школи.

"Ја скоро све запамтим на часу, редовна сам била у школи, тако да сам кући углавном обнављала и учила још мало, и зато сам увек имала времена и за дружење, свог пса Бонија а и за неке слободне активности", искрена је Кристина.

Она воли музику, а и да чита.

Рекла је да је интересују природне науке. Зато ће да да упише Гимназију а тек онда ће мислити и о студијама.

Мада, признала је да негде себе види као успешног лекара.

"Захвална сам својим родитељима који су ми помагали у учењу, храбрили ме за сва такмичења и веровали у мене", подвлачи Кристина.

На крају својим другарима је поручила да се труде, верују у то што раде и резултати ће сами доћи.

ПОДЕЛИТЕ.