Jош један турски инвеститор заинтересован за отварање нових радних места

0

Урош Кандић, државни секретар у министарству трговине, туризма и телекомуникације и потенцијални инвеститори из Турске посетили су општину Лебане и обишли фабрику „15 Мај Експортекст“.

Власници Тибет моде Бурак Галип Акурт и Мелих Тенгул и представници локалне самоуправе обишли су данас погоне бившег „Експортекста“ и незванично рекли да су задовољни оним што су видели. Иначе компанија Тибет мода је ове године отворила фабрику и у Ћуприји. Kако смо сазнали у питању је турска компанија Тибет мода, која се бави производњом одеће.

„Турски инвеститори компаније Тибет мода су заинтересовани за отварање погона на простору бившег „Експортекста“ који је у стечају а који општина треба да купи у наредних месец дана. Потенцијални инвеститори су управо обишли погоне са представницима из кабинета министра Расима Љајића а разговоре ћемо наставити у току наредне недеље, како би дефинисали детаље око ове инвестиције“ – рекао је Иван Богдановић, заменик председника општине Лебане и додао „Оно што је важно напоменути да су ово већ други инвеститори који су заинтересовани за отварање погона у нашем граду али смо у преговорима и са првим инвеститорима који су нас посетили пре десетак дана“.

У кругу фабрике смо затекли 17 радника ЈКП „Комуналац“ који су почели са сређивањем дворишта.

INFOCENTARJUG

ПОДЕЛИТЕ.