Јавни радови Центра за социјални рад

0

Центар за социјални рад у Лебану је ове године преко јавних радова упослио четрнаест радника у сарадњи са Националном службом за запошљавање а уз пуну подршку локалне самоуправе.

Овим радом обухваћена су лица из посебно осетљивих групација становништва, пре свега припадници националних мањина, нискоквалификована лица и лица са инвалидитетом.

Основни циљ спровођења јавних радова, која се преко Центра спроводе ове године и са незапосленим лицима и лицима са инвалидитетом је укључивање лица са евиденције НСЗ-а у рад државних органа, пре свега лица која се по први пут упознају са радом државних институција  и по први пут стичу своје радно искуство, а која ће својим радом дати допринос у самом раду организације и пружању услуга њеним корисницима.

centar-soc-rad

„Овим јавним радом имали смо у плану да у највећој мери укључимо припаднике ромске националности, који су највећим делом директни корисници услуга Центра за социјални рад“, рекла је директорка Центра за социјални рад, Драгана Гоцић Вукадиновић.

Додала је да ће они својим ангажовањем посредовати у раду Центра са корисницима њихових сународника и премостити евентуалне потешкоће са којима се суочавају, превазилазећи пре свега језичку баријеру.

Јавни радови су почели са спровођењем од 10. септембра и трајаће у наредна три месеца.

 

ПОДЕЛИТЕ.