Изградња државног пута 11-229. Лебане-Бојник-Пролом бања

0

Још једно испуњено обећање председника Србије, Александра Вучића, дато приликом посете општини Лебане.

Израда планско-техничке документације за изградњу државног пута 11-229. Лебане-Бојник-Пролом бања, преко Радан планине, ушла у програм пословања ЈП „Путеви Србије“ за 2020. годину.
Стратешки, врло важан пројекат за општине Лебане, Бојник, Медвеђа, Куршумлија и град Прокупље.
Овај пројекат за изградњу саобраћајнице ће повезивати Јабланички и Топлички округ, односно две стране Радан планине. Тада ће до пуног изражаја доћи велики,природни и туристички потенцијали ове лепотице југа Србије.

Тако би се повезала Сијаринска, Пролом, Луковска и Куршумлијска Бања, Царичин град (Јустинијана Прима) који представља локалитет из 6.века, Ђавоља варош и неолитско насеље Плочник, а туристима би се омогућило да обиђу све ове дестинације. На тај начин добили би смо,на краткој удаљености, добро повезане туристичке потенцијале целог краја и омогућили да оба округа истовремено посећују ђачке екскурзије и друге организоване туристичке групе.

Циљ овог пројекта је и да обезбеди корисницима путева расположиве, безбедне и комфорне услове путовања, да друштву створи инфраструктурну базу за развој, да партнерима обезбеди дугорочне послове уз могућност развоја.

ПОДЕЛИТЕ.