Интензивни радови на Чукљенику и Царичином граду

0

На теритоји општине Лебане у току су радови на више локација, а све са циљем унапређења туристичке понуде места. На Чукљенику се тренутно ради на поплочавању стаза у склопу туристичко-рекреативног парка који ће се простирати на 42 хектара, након чега следи 2. фаза која укључује изградњу амфитеатра и нови објекат на место старог ловачког дома.

Председник општине Лебане Иван Богдановић, данас је обишао и Царичин град где се интензивно ради на ограђивању локалитета. Дужина ограде износиће 2510 m, биће постављен и видео надзор, а површина заграђеног простора је 20,385 ha.

У наредном периоду, по речима председника Богдановића, кренуће се и са изградњом центра за посетиоце са најсавременијом технологијом за презентацију и виртуелну реконструкцију Царичиног града, на месту испред постојећег визиторског центра Теодора.

Председник општине Лебане недавно се састао са министром за туризам и омладину Хусеином Мемићем и разговарао о развоју туризма у општини Лебане, туристичким потенцијалима и стварању што бољих услова за младе. Сагласни су да све што се буде у наредном периоду радило на овој локацији од капиталног је значаја за развој самог Лебана као и целе јужне Србије, а велика је заслуга Владе РС и  Радне групе за развој овог дела Србије.

ПОДЕЛИТЕ.