Градови у фокусу – састанак са министарком Гојковић

0

На састанку који је одржан поводом реализације пројеката подржаних путем програма „Градови у фокусу 2023.“ општина Лебане, која је том приликом имала свог представника, оцењена је највишом оценом за ангажовање на пројекту.

Састанак са представницима 33 града и општине који су ове године добили средства Министарства културе за изградњу, обнову и адаптацију културних центара и других објеката културе је одржала министарка културе Маја Гојковић.

За конкурс „Градови у фокусу” опредељено је 350 милиона динара, као што је то био случај и претходне две године, што је омогућило да се до сада обнови 78 објеката, а у овој години и нова 33 објекта ће добити нов и модеран изглед. Ово министарство ће суфинансирати Општину Лебане и то по пројекту:

  • Јустинијана ПРИМА Царичин Град у укупној вредности 4 милиона РСД. То подразумева санацију крова на библиотеци у Лебану 1,9 милиона рсд и адаптацију изложберног и формирање новог галеријског простора Дома културе 2,1 милион рсд.
  • У области позоришне уметности (стваралаштво, продукција и интерпретација) 2023. године по расписаном јавном конкурсу Министарства културе од 31. јануара 2023. године ради прикупљања предлога за финансирање или суфинансирање пројеката у области позоришне уметности финансираће се са 300.000 РСД Дом културе Радан у Лебану.
ПОДЕЛИТЕ.