Експортекст посетио турски инвеститор

0

Још један турски инвеститор данас је посетио лебански Експортекст. У пратњи Уроша Кандића, саветника министра трговине, туризма и телекомуникација као и представника локалне самоуправе, некадашњи текстилни гигант „15 Мај Експортекст“ посетио је Бесим Минкара, овлашћени представник турске компаније „Ормо“.

Компанија „Ормо“ је иначе највећи произвођач вунице у Европи,запошљавају 1.500 људи у турским градовима Бурса и Газиантеп, на преко 120.000 квадрата, и намера им је да дођу у Србију где би производили вуницу одакле би исту извозили у ЕУ и Руску Федерацију.

Заинтересовани су да део фабрике преселе у Србију, где би у старту запослили око 350 људи а у наредном периоду, по ширењу обима посла и много већи број радника. Како су истакли позиција Експортекста им је јако погодна и одговарала би потребама производње којом се баве.

Председник општине Зоран Илић, рекао је да ће локална управа у сарадњи са Владом РС и надлежним Министарствима, учинити све како би објекти Експортекста били спремни у што краћем року по пројектима које инвеститор буде задао.

Такође би локална самоуправа узела обавезу да све погодности буду испуњене по питању инфраструктуре, комуналних такси,превоза радника како би инвеститору старт био лакши а обзиром да је стопа незапослености у Лебану јако ниска, радна снага неће представљати проблем.
Минкара је иначе задовољан оним што је видео приликом данашње посете Експортексту.

ПОДЕЛИТЕ.