Делегација Грчко-Српске привредне коморе посетила Лебане

0

Делегација Грчко-Српске привредне коморе на челу са председником Костасом Георгакосом и генералним секретаром Браниславом Прелевићем као и представницима из Атине, посетила је Регионалну привредну комору за јабланички и пчињски управни округ у Лесковцу,где је обавила разговоре о могућностима израде пројектне документације и аплицирања према фондовима за инфраструктуралне објекте према Европској унији.

С обзиром да су изразили жељу да се први пилот , за један јако битан инфраструктурни пројекат уради у  Србији, одабрана је општина Лебане, који би био показни инвестициони пројекат за све градове у Србији.

Обављен је састанак у Лебану са руководством општине, на ком је договорено да се припреми пројектна документација уз помоћ грчких инвеститора и да се аплицира према фондовима који подржавају инфраструктурне  пројекте .

Састанку су присуствовали, поред локалног руководства општине Лебане, представници Регионалне привредне коморе за јабланички и пчињски управни округ, као и представници јавних предузећа општине Лебане.

Договорено је да ће у наредних месец  дана бити конкретизоване даље активности везане за пројекте, али због специфичности пројеката који ће се радити и о детаљима, јавност ће бити обавештена након спремљених пројеката који су у једној фази припремљени од стране локалне самоуправе општине Лебане. Закључено је на састанку.

ПОДЕЛИТЕ.